Nieuws Agenda Over Ons Bibliotheek Over Harderwijk Over Hierden Wereldoorlogen Links & Sponsoren
Home Contact

• DE NIEUWSBRIEVEN VAN HERDEREWICH

Herderewich 2020 - 2

Herderewich 2020 - 3

Herderewich 2020 - 4

De Vischpoort blijft
tot nader bericht  gesloten

• HET CORONAVIRUS

Alle groepsactiviteiten

zijn tot nader bericht afgelast.

Wij houden u op de hoogte.

De Vischpoort blijft
tot nader bericht  gesloten

• EEN HARDERWIJKSE STADSBEEK VERDER VERKEND

Bij het ontwikkelen van de Wijde Wellen zijn resten gevonden van onderaardse gangen die ooit tot de Stadsbeek behoorden. Maarten Wispelwey, onze regioarcheoloog, kroop naar binnen. De Stadsbeek liep via de Hortus naar de Zuiderzee.

Kijk hier (een video) voor de aankondiging (0720)

Het is natuurlijk al bekend dat er een ondergrondse beek in de binnenstad van Harderwijk lag, maar hoe en wat dat wist men nog niet precies. Door deze werkzaamheden is de ondergrondse beek zichtbaar geworden. Archeoloog Maarten Wispelwey neemt ook hier in deze video een kijkje bij deze beek.

Een kijkje in de ondergrondse beek van Harderwijk (0820)

• WE ZIJN WEER OPEN

Het Historisch Kenniscentrum is weer geopend. Er kunnen maximaal twee bezoekers tegelijk aanwezig zijn, dus het is raadzaam vooraf een afspraak te maken via kenniscentrum@herderewich.nl.

Zie voor meer informatie en openingstijden Kenniscentrum. (0720)

• OPEN MONUMENTENDAG

De “Open Monumentendagcommissie” organiseert dit jaar in verband met de RIVM-maatregelen geen “open monumentendag”. (0720)

• DE LEDENVERGADERING

Het bestuur hoopt dat het mogelijk is om op 6 oktober een ledenvergadering te houden. Dit natuurlijk onder voorbehoud, we wachten de ontwikkelingen af.

Voor de jaarstukken, zie agenda. (0620)

• NIEUWE BESTUURSLEDEN

Het bestuur stelt op de ledenvergadering Gerrit Visscher aan u voor. Hij heeft per 1 juli het werk van de huidige penningmeester overgenomen, toelichting volgt op de ledenvergadering. We zijn blij dat hij zich beschikbaar stelt.

Willem van Sonnen wil de plaats van Karel Kok als beheerder van de Vischpoort in het bestuur innemen. Ook daar zijn we blij mee. (0620)

• GESLOTEN

Ook de expositie in de voormalige synagoge blijft gesloten.

Klik hier voor het laatste nieuws van de Stichting Joods Erfgoed Harderwijk. (0620)

• HERDENKING VERDRONKEN VISSERS

Het was geen vrolijke boel op zaterdag 13 juni. De Aaltjesdagen konden natuurlijk niet doorgaan. Wel heeft er (in besloten kring) een herdenking plaatsgevonden van de verdronken vissers. Kijk hier voor het bericht en een filmpje in de Stentor. (0620)

• DE LUTTEKEPOORT

Afgelopen donderdag en vrijdag is er een klein onderzoek uitgevoerd door RAAP bij de overblijfselen van de Luttekepoort. De onderzoekers hebben ons in kennis gesteld van hun bevindingen. Lees verder.

Helaas was het niet mogelijk dat de leden van de werkgroep archeologie konden helpen, vanwege de anderhalve meter afstand.  RAAP heeft één ervaren vrijwilliger gevraagd om hulp te bieden, en ook dat was met de 1,5 meter protocollen i.c.m. het zeer kleine onderzoeksgebied helaas niet makkelijk. (0620)

• OP ZOEK NAAR EEN ORIGINEEL CADEAU?

Geef eens een lidmaatschap van Herderewich. Als gever betaalt u eenmalig € 17,50 voor dit lidmaatschap. Ik geef via email een lidmaatschap van Herderewich cadeau!

Download hier de kaart om hem te printen en het cadeau te geven

De ontvanger van uw cadeau krijgt dan de vier uitgaven van het kwartaalblad het “Vittepraetje” van dit jaar met geschiedenisverhalen uit Harderwijk. Zij kunnen dan o.a. ook tegen gereduceerd tarief gebruik maken van de Vischpoort, als locatie voor

bijvoorbeeld het vieren van een feestje. (0620)

• RIJKE BARONNEN, BEZITLOZE PATERS

Het boek van Martijn is af. Helaas kon de presentatie op 4 april niet doorgaan.
We houden het tegoed.

Het boek is te koop bij Bruna voor € 29,50 of is te bestellen via uitgeverij Berne. (0420)