Nieuws Agenda Over Ons Bibliotheek Over Harderwijk Over Hierden Wereldoorlogen Onze partners
Home Contact

• DE NIEUWSBRIEVEN VAN HERDEREWICH

Herderewich 2019 - 4

Herderewich 2019 - 5

Herderewich 2020 - 1


• DE EXPOSITIE OP DE ALGEMENE LEDENVERGADERING VAN DINSDAG 14 APRIL

Eigenlijk heeft iedereen wel iets in huis uit vroeger tijden: een kroontjespen, een koffiemolen e.a. Vaak staan ze ergens in de kast of op de zolder. Ze zijn te leuk, te mooi om weg te gooien, maar ja.. wat kun je er mee?

- Laten zien (exposeren) of

- Benieuwd waarvoor het gebruikt werd?

- Misschien wilt u er eigenlijk vanaf?

- Verkopen?

- Of weggeven ...


Het kan allemaal op de “gebruiksvoorwerpen-expositie”.

Graag van tevoren even aanmelden secretaris@herderewich.nl of telef.nr. 42 68 47.

Vanaf 19.30 uur is de zaal geopend en zijn bezoekers welkom. (0220)

• 100 FOTO’S UIT DE TWEEDE WERELDOORLOG

Het NIOD (Nederlands Instituut Oorlogs Documentatie) zoekt "100 foto's uit de Tweede Wereldoorlog". Elke provincie is uitgenodigd 25 foto’s in te sturen. De provincie Gelderland is op zoek gegaan en heeft 250 foto’s verzameld. Ook Herderewich heeft foto’s ingestuurd. Een van de foto's die Gelderland uitkoos is bijgaande foto uit Harderwijk. Deze foto deed mee in de publieksronde, maar is niet gekozen. Er gaan 25 foto’s naar de Tweede Kamer. Eind maart wordt bekend gemaakt welke foto’s uitgekozen zijn voor het gelijknamige boek. Kijk hier voor de foto’s. (0220)

• 17 APRIL IS OMROEP GELDERLAND IN HARDERWIJK

Met het programma  'In het spoor van de bevrijders' volgen de presentatoren vanaf 30 maart vijftien (werk)dagen lang de route die de geallieerden kozen nadat ze via Duitsland de Achterhoek binnentrokken. Om 8.00 u en 18.20 u is er een uitzending te zien die opgenomen wordt in een van vijftien Gelderse plaatsen die op de route van de bevrijders liggen. Er komen ooggetuigen en kenners van de plaatselijke oorlogshistorie aan het woord. Op 17 april is Omroep Gelderland in Harderwijk om diverse interviews te houden en activiteiten te filmen. (0220)

• JOODSE HARDERWIJKERS

De zaal was opnieuw uitverkocht voor de film “Joodse Harderwijkers”. Vanaf 15 april is de film te zien in de voormalige synagoge. Als het inloophuis open is, kunt u vragen of u even mag kijken. En op vrijdag en zaterdag zijn er vrijwilligers aanwezig tussen 13.30 uur en 16.30 uur. Kijk hier. 0220)

• 75 JAAR VRIJHEID

Dit jaar, 2020, staat in het teken van de viering van 75 jaar vrijheid. “Herdenken, beleven, beseffen en vieren”, onder die noemer zullen we op veel plaatsen en manieren stilstaan bij wat zich vanaf 1940 ten met 1945 in Nederland en dus ook in Harderwijk heeft afgespeeld.
Lees meer over het programma en de activiteiten en de facebookpagina. (0120)

• VISCHPOORTGIDSEN GEVRAAGD

Ook in 2020 is de Vischpoort vanaf 1 mei t/m 15 september op woensdag en vrijdagmiddag te bezichtigen van 13.30 tot 16.00 uur. Iedereen kan er dan een kijkje nemen. Wie geeft zich op om als vrijwilliger bezoekers te ontvangen?


11 maart is er een informatieavond in de Vischpoort.

Aanmelden bij vischpoortgidsen@herderewich.nl. Wie de Vischpoort wil gebruiken voor een feestje of receptie kan contact opnemen met de huismeester. (0120)

• GEZOCHT: EEN PENNINGMEESTER.

Dennis Koning heeft aangegeven te willen stoppen als penningmeester.

Het bestuur is ernstig op zoek naar een opvolger.

Graag contact opnemen met voorzitter@herderewich.nl. (0120)